Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az FTSE-100 stagnált, a DAX 0,7, a CAC-40 0,9 százalékos nyereségben zárta a napot, míg Stoxx Europe 600 indexe 0,3 százalékkal erősödött egy meglehetősen alacsony forgalmú napon. Az európai piacokat részben a bányaipari papírok húzták, miután a kínai miniszterelnök a monetáris lazítás lehetőségére utalt egy kijelntésében. A Vedanta Resources 2, a BHP Billiton 1,5, Anglo American 1,8 százalékkal drágult.

A periféria indexei is jól szerepeltek, a madridi IBEX-35 4,1, az milánói FTSE MIB 1,9 százalékos pluszt könyvelhetett el. A rally egy Bloomberg hírnek volt köszönhető, miszerint az ibériai ország kész elfogadni a pénzügyi szektorának megmentéséhez elkülönített 100 milliárd eurónyi segítséget a korábbi megegyezésnek megfelelően. A hírre reatálva Olivier Bailly az Európai Bizottság szóvivője azt közölte, hogy Spanyolországtól hivatalos megkeresés még nem érkezett.

Az indexeknek a bankszektor jelentős húzóerőt adott, különösen a spanyol és az olasz pénzintézetek: a Banco Popular Español 15, a BBVA 3,8, a Banco Santander 4 százalékkal ugrott meg, míg az UniCredit 4,9, Intesa Sanpaolo 4,6 százalékkal drágult. Londonban a Royal Bank of Scotland Group 2,6, a Barclays 1,7, a HSBC Holdings 0,5 százalékot emelkedett, Párizsban a Credit Agricole 4,6, a BNP Paribas 2,1 százalékkal drágult, Frankfurtban a Deutsche Bank 3, a Commerzbank 3,4 százalékkal került feljebb.

A spanyol és olasz tőzsde rallyja valószínűleg nem tart sokáig - vélekedett a MarketWatchnak John Higgins a Capital Economics szakértője. Szerinte ugyanis, ha az Európai Központi Bank nem tudja megakadályozni a hosszú távú kötvények hozamemelkedését, akkor mind a spanyol, mind az olasz eszközök újra lejtőre kerülnek.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!