A londoni FTSE100 indexe 0,62 százalékkal, a frankfurti DAX-30 mutatója 0,35 százalékkal, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,51 százalékkal erősödött a pénteki záróértékéhez képest.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 indexe 0,78 százalék, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300 indexe pedig 0,58 százalék pluszban zárt.

QP | Quality Placement

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 38 cent (0,57 százalék) emelkedéssel, 67,42 dolláron állt.

Ugyanekkor New Yorkban a DJIA indexe 0,97 százalék, a Nasdaq mutatója 0,65 százalék, az S&P 500 tőzsdeindex pedig 0,64 százalék erősödést jelzett.

Budapesten is jó hangulatú volt a kereskedés hétfőn.

A fotó forrása: Shuttestock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!