Jó napot zártak az amerikai részvények

Erőteljesen emelkedtek az amerikai részvényindexek a hét első napján. A vállalati gyorsjelentések mellett ez a jó lakáspiaci adatoknak is köszönhető.
portfolio.hu, 2013. április 29. hétfő, 23:00
Fotó: Napi.hu

A Dow 0,72, az S&P 500 0,74, a Nasdaq pedig 0,85 százalékos emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést. A jó hangulat annak köszönhető, hogy a vállalati gyorsjelentések többségükben jobban sikerültek az elemzői várakozásoknál. Emellett a vezérigazgatók nagy része indokolhatóan jó kilátásokat fogalmazott meg legalábbis az év második felében várható belföldi gazdasági feltételekre vonatkozóan - nyilatkozta a MarketWatchnak egy befektetési stratéga.

Az emelkedés annak is köszönhető, hogy márciusban 1,5 százalékkal nőtt a függőben levő lakásértékesítések száma az Egyesült Államokban, ez az előző havi 0,4 százalékos csökkenéshez képest ismét fellendülést jelez előre. A piac 1,1 százalékos bővülésre számított.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK