Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az FTSE 100 1,3 százalékkal erősödve 6019 ponton zárt, a DAX-30 1,2 százalékkal 7502, míg a CAC-40 1,1 százalékkal 4053 pontra emelkedett. A Stoxx Europe 600 indexe 0,9 százalékkal erősödött.

A görög ASE Composite Index 1,4 százalékkal emelkedett, miután az Alpha Bank 9,3, a National Bank of Greece pedig 7 százalékkal rallyzott. Mindez egy Wall Street Journal cikknek volt köszönhető, miszerint Görögország további 60 milliárd eurós segítségre számíthat és erről már a jövő hónap elején megegyezés is születhet.

A pénzügyi szektor a hírre Európa más részein is emelkedett, ami főleg a legnagyobb görög kitettséggel rendelkező bankoknak kedvezett. A Credit Agricole SA papírjai 3, a Société Générale részvényei pedig 2,1 százalékkal  drágultak.

Szakértők azonban úgy kommentálták a hírt, hogy ezzel Görögország csak időt nyerne, de a gazdasági problémákat nem oldaná meg. Hosszabb távon pedig nem is látnak más lehetőséget csak az átütemezést.

Spanyolországban az IBEX 35 0,8 százalékkal zárt a tegnapi záró felett. A nyereség itt is a bankoknak volt köszönhető: a Banco Santander papírjai 1,6 százalékkal drágultak. A portugál PSI 20 viszont 0,6 százalékot esett.

A pénzügyi papírok között a Danske Bank azon kevesek közé tartozott, amely veszteségben zárta a napot, a bank papírjai 4,5 százalékkal estek miután csalódást keltő negyedéves jelentést tett közzé a pénzintézet.

Londonban a lendületet az Intercontinental Hotels Group adta, 3,9 százalékkal emelkedett az árfolyama, miután 2006 óta az egy szobára eső nyereségben a legnagyobb növekedést mutatta ki az USA-ban. Az Accor papírjai szintén rallyztak, 3,2 százalékos nyereséggel zárták a napot a párizsi parketten.

Németországban a Deutsche Post AG volt a húzóerő a maga 1,3 százalékos emelkedésével, miután várakozások feletti eredményeket jelentett.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!