Jó napunk lehet Budapesten

Enyhe emelkedésre számítanak hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
MTI, 2016. július 11. hétfő, 08:53
Fotó: Napi.hu

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a magyar kereskedésre kedvezően hathat a nemzetközi pozitív hangulat, amely részben a pénteken közzétett amerikai kedvező foglalkoztatottsági adat eredménye, illetve az ázsiai kereskedés is emelkedett nyitáskor. Hozzáfűzte: ma kezdődik az amerikai gyorsjelentési szezon, piaczárás után jelent a befektetők figyelmének középpontjában álló Alcoa alumíniumipari cég. A babona szerint a vállalat kedvező eredménye azt jelenti, hogy jó lesz a gyorsjelentési szezon.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szintén úgy vélte, hogy alapvetően pozitív a hangulat a nemzetközi piacokon, így a magyar tőzsdén is pozitív nyitás, a nap folyamán mintegy 1 százalékos emelkedés várható, alacsony forgalom mellett.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 55,85 pontos, 0,21 százalékos emelkedéssel, 27 026,30 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 8,022 milliárd forint volt. A Mol 25 forinttal, 0,14 százalékkal, 17 450 forintra erősödött, 1,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 35 forinttal, 0,54 százalékkal, 6480 forintra nőtt, forgalmuk 4,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott 435 forintot ért, forgalma, 532,0 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 7 forinttal, 0,12 százalékkal, 5758 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK