Hamar elfogyott a nyitást követő lendület Amerikában. A tőzsdeindexek a nyitáshoz képest nem változtak a hétfői zárásig, ám néhány papír jelentős érdeklődést váltott ki. A Microsoft a papírjai iránti rendkívüli érdeklődést a hétfő éjfélkor piacra kerülő, kizárólag a cég játékkonzoljára, az Xboxra írt Halo 3 videojátéknak köszönheti. A játék iráni kereslet végre nyereségessé teheti az eddig a riválisai által megfojtott Xbox vállalkozást. General Motors részvényeinek kereskedelme a nyitáskor ugyan 3 százalékkal megugrott abban a reményben, hogy a cégvezetés elkerüli a United Auto Workers szakszervezet által a bérmegállapodások megtorpanása miatt kilátásba helyezett sztrájkot, ám az autógyártó papírjai iránti érdeklődés pillanatok alatt eltűnt azt követően, hogy országszerte 73 ezer szakszervezeti dolgozó elhagyta a szalagot, és a kereskedés mínuszban zárult. A nap hőse azonban vitathatatlanul a BHP Billiton volt, aki bearanyozta a parkettet, jegyzései 4,7 százalékkal megugrottak, azt követően, hogy sajtóértesülések szerint a világ legnagyobb bányavállalata a dél-ausztráliai Olympic Dam bányában feltárta a világ legnagyobb aranylelőhelyét adó teléreket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!