Jó üzlet a német áram

Az UBS vételre javasolta az E.ON és az RWE részvényeit.
NAPI Online, 2008. május 29. csütörtök, 14:26
Fotó:

A legnagyobb német közüzemi társaság, az E.ON és annak kisebb riválisa, az RWE is a figyelem középpontjába került a frankfurti börzén azt követően, hogy az UBS elemzői vételre javasolták a társaságok részvényeit, arra hivatkozva, hogy az áramszolgáltatók papírjai jelentős értéknövekedési lehetőséget hordoznak magunkban.

Az E.ON jegyzése közel 2 százalékkal, míg az RWE árfolyama közel 3 százalékkal megugrott a bejelentést követően. Előbbi célárfolyamát az UBS 190 euróra, utóbbiét 115 euróra emelte. Mindkét célszám jelentős mértékben meghaladja a jelenlegi tőzsdei árfolyamot.

Az UBS elemzése szerint a német közüzemi szektor eredménye 2008 és 2010 között mintegy 40 százalékkal megugorhat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK