A brókercég véleménye szerint a társaság fundamentumai - főként a stabil készpénztermelő képessége - a mostani jelentős piaci kockázati tényezők tükrében (túlfűtött kínai tőzsdék, pénzpiaci bizalmi válság) komoly vonzerőt jelentenek. A csábítás különösen erős a 900 forint körüli árszinteken, illetve az alatt. A Cashline véleménye szerint a Telekom a bejelentett év végi leépítések nyereségcsökkentő hatása ellenére az idei eredményből is képes lesz a megszokott 70 forintos osztalék kifizetésére. Sőt hosszabb távon 90-100 forintos osztalékpotenciállal rendelkezik. A brókercég ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy az állampapír-piaci hozamszintek emelkedése bármikor bekövetkezhet, aminek nyomán a részvények értékelési szintjei is lejjebb kerülnének. Ebből a szempontból egy újabb pénzügyi bizalmi válság vagy a kínai börze jelentősebb korrekciója rejt nagyobb kockázatot. A Magyar Telekom harmadik negyedéves gyorsjelentését november 8-án publikálja. A Cashline arra számít, hogy ebben 7 százalékkal megugró nettó eredményről számol majd be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!