Jó volt a hangulat New York-i tőzsdén

Csütörtökön is jó volt a hangulat az amerikai jegybank előző esti kamattartó döntése után a New York-i tőzsdén.
MTI, 2016. szeptember 22. csütörtök, 20:16
Fotó: Reuters

Két órával zárás előtt a Dow Jones ipari átlag - 30 vezető iparvállalat indexe -  0,66 százalékkal nőtt. Az S&P 500-as bő  0,66 százalékkal emelkedett. Az IT-szektor válogatott részvényeit tartalmazó Nasdaq Composite index 0,81 százalékkal javult, új rekordot érve el.

A világ két nagy jegybankjának, az amerikainak és a japánnak a szerdai döntése után tisztább a kép - tovább áramlik az olcsó pénz a piacokra -, ezért visszatért a kockázatvállalási kedv - magyarázta egy piaci elemző.

A csütörtöki - vegyes - makrogazdasági adatok az amerikai ingatlanpiac és a munkaerőpiac alakulásáról és a Conference Board pillanatfelvétele az amerikai gazdaság általános helyzetéről most nem befolyásolták a kereskedést.

A Nasdaq Composite mutató 5335,8 ponton új napközbeni rekordot állított föl. A részvénypiaci rali jeleként az S&P 500-as index idén már 27-szer állított föl új éves csúcsot úgy, hogy közben egyszer sem süllyedt rekordalacsonyra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK