Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kereskedés pluszban indult és az indexek a továbbiakban is a keddi záróértékük fölött mozogtak részben két vezető amerikai bank vártnál kedvezőbb negyedéves jelentésére.

A Goldman Sachs és a Bank of America (BofA) egyaránt a becsültnél nagyobb profitról jelentett a december végével záródott három hónap alapján. A Goldman és a Bank of America részvényára egyaránt 7 százalék körüli pluszban állt szerda este.

Az S&P 500 indexben szereplő cégek valamivel több mint 6 százaléka hozta eddig nyilvánosságra tavalyi utolsó negyedévi eredményét, amelyeknek a 85 százaléka kedvezőbb volt a vártnál az MTI híre szerint.

Vállalategyesülési hír is befolyásolta a szerdai kereskedés trendjét. A Fiserv 22 milliárd dolláros részvénycsere-ügylet keretében felvásárolta a First Data céget, és ezzel a fizetési és pénzügyi technológiai ágazat egyik vezető cégévé vált. A First Data árfolyama 19 százalékkal nőtt, a Fiserv vállalaté ugyanakkor csaknem 6 százalékkal csökkent.

A globális olajkereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára ellentétes irányban mozgott. Közép-európai idő szerint este hét óra körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 22 cent (0,41 százalék) csökkenéssel, 51,89 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára viszont 14 cent (0,23 százalék) emelkedéssel, 60,78 dollár volt.

Az arany unciánkénti ára 0,42 százalékkal, 5,45 dollárral 1293,85 dollárra emelkedett New Yorkban.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1401 dollárt adtak a reggeli 1,1413 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!