Kétezer háztartás novemberre vonatkozó hangulatát szondázva megállapította, hogy az embereket a romló konjunktúránál erősebben befolyásolta az, hogy csökkent az áremelkedések üteme - írta az MTI-eco. Mindazonáltal a GfK megállapította, hogy a múlt novemberi hangulati index értékétől (4,7) az idei novemberi alaposan elmarad (1,9). A GfK felmérése szerint a háztartások javulást bevételeik terén várnak, de ez a mutató is jócskán negatív, bár kevésbé, mint októberre. A foglalkoztatottsági helyzet viszont romlik, ami azzal jár, hogy a fogyasztásnak nem lesz növekedést ösztönző hatása - mondják a szakértők. Elemzői vélemények szerint az olaj, illetve az olajtermékek árának csökkenés javított valamit a várható hangulati mutatóban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!