Az ázsiai piacok a vártnál jobb amerikai feldolgozóipari adatok közzététele után teltek el optimizmussal. A dél-koreai von jelentősen erősödött, miután a Nemzetközi Valutaalap 6,1 százalékra javította az ország növekedésére vonatkozó előrejelzését. A piaci hangulat mégsem vált teljesen optimistává, a befektetők a pénteki amerikai munkaerőpiaci adatra várnak – vélte Kenji Skiguchi, a Mitsubitchi Asset Management elemzője. A japán exportőrök a jen további erősödése ellenére általában erősödtek: a Canon részvényei 1,2 százalékkal, a Sony papírjai pedig 2,2 százalékkal drágultak, a Toshiba azonban 0,8 százalékot esett Tokióban. Hongkongban a legnagyobb emelkedést Ping An Insurance Group produkálta, miután irányító részesedést vásárolt a Shenzen Development Bankban. A tokiói Nikkei 225 1,5 százalékkal, a szöuli Kospi 0,63 százalékkal, hongkongi Hang Seng 1,27 százalékkal, a sanghaji kompozit index pedig 1,22 százalékkal zárt a szerdai kereskedés végi értékénél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!