Jobb napot zártak az európai tőzsdék

Három napnyi zuhanás után fogódzkodót kerestek az európai tőzsdék.
NAPI, 2011. november 2. szerda, 19:01
Fotó:

Három napnyi zuhanás után fogódzkodót kerestek az európai tőzsdék, amit megkönnyített, hogy ezúttal - a borzalmas európai beszerzési menedzserindexek kivételével - nem érkeztek lehangoló hírek az eurózóna válságáról, és a nap végén a Federal Reserve döntése előtti reményteli várakozás, valamint egy jó amerikai munkaerőpiaci adat is felhúzta az indexeket.

A londoni FTSE-100 1,2, a frankfurti DAX 2,3, a párizsi CAC-40 pedig 1,4 százalékot tudott erősödni a korrekciós hangulatban. A pénzügyi részvények utóbbi hónapok hatalmas kilengéseihez képest alig változtak, igaz, a BNP Paribas 4 százalékot, a több görög bank pedig 7-10 százalékot emelkedett. A brit bankok viszont kevésbé szerepeltek jól, a Lloyds vezérigazgatójának betegségéről szóló hírek után 4,4 százalékot esett, a Standard Chartered pedig 1,2 százalékkal lett olcsóbb.

Londonban a Logica nevű it-szolgáltató cég papírjai 7,3 százalékot zuhantak, miután profitfigyelmeztetést adott ki. Ugyanakkor a Next papírjai a cége árbevétele alakulásának közzététele után 6,5 százalékot drágultak. A Randgold Resources - a 3 százalékkal erősödő aranyt is túlszárnyalva - 7,4 százalékkal emelkedett gyorsjelentése után; a Fresnillo 7,7 százalékot ment felfelé. Frankfurtban erősödtek különböző járműgyártók a 6 százalékot ugró Volkswagentől a 3 százalékot erősödő MAN-ig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK