A Csepel működési költségei 222 millió forintra növekedtek, köszönhetően elsősorban a 182 százalékkal emelkedő marketing- és utazási kiadásoknak, illetve a számviteli politika változása következtében megnövekedett amortizációs költségeknek. A társaság eladósodása kritikus szinten áll: az 1,4 milliárd forintos rövid lejáratú hitelállománya a saját tőkét közelíti, 2,7 milliárdnyi hosszú lejáratú kötelezettsége közel duplája annak. A megnövekedett hitelállomány után fizetendő kamatok jelentősen növelték a cég pénzügyi ráfordításait, 135 millió forintra rontva annak adózás utáni veszteségét. A társaság korábban még pozitív eredménytartaléka mínusz 822 millió forintra zuhant, mely már a Humet eredménytartalékával vetekszik.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!