Jobban fogytak az olcsóbb kincstárjegyek

Az ÁKK által kedden meghirdetett háromhavi lejáratú kincstárjegy-aukciót a korábbinál élénkebb érdeklődés kísérte.
Pápai Csaba, 2010. augusztus 31. kedd, 12:30
Fotó:

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) által kedden meghirdetett 50 milliárd forint értékű, három hónapos lejáratú kincstárjegyekre az elsődleges forgalmazóktól közel 163 milliárd forintnyi ajánlat érkezett. Az érdeklődés több mint 20 milliárd forinttal magasabb volt az előző, augusztus 24-én tartott kincstárjegy-aukción tapasztaltnál.

A hozamok is magasabbak lettek a korábbinál; az elfogadott, 60 milliárd forint értékű ajánlatra az ÁKK 5,47 százalékos átlaghozam mellett bocsátott ki kincstárjegyeket. Ez 9 bázisponttal magasabb az előző aukción elért hozamnál, s 2 bázisponttal haladja meg a hétfői benchmarkot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK