A legnagyobb amerikai bankcsoport adózott eredménye 6 milliárd 286 millió dollárt, részvényenként 1 dollár 58 centet tett ki, szemben az egy évvel korábbi 6 milliárd 804 millió dollárral, egy részvényre vetítve 1 dollár 68 centtel.
A Dow Jones kiadó által működtetett MarketWatch internetes oldal közlése szerint elemzők ennél rosszabb eredményre, részvényenként 1 dollár 39 centes nyereségre számítottak.

A negyedéves bevétel 8,3 százalékkal, 24,7 milliárd dollárra nőtt. A korrigált bevétel 25 milliárd 512 millió dollárra rúgott, ami meghaladja az elemzők által várt 24 milliárd dollárt. A költségek 6 százalékkal, 14 milliárd 463 millió dollárra mérséklődtek idén július-szeptemberben az egy évvel korábbi 15 milliárd 368 millió dollárról.

A befektetők díjazták a vártnál jobb beszámolót, így a JP Morgan Chase árfolyama a tőzsdenyitás előtti elektronikus kereskedésben 1,92 százalékkal, 69,05 dollárra emelkedett New Yorkban.

A nagy amerikai bankok közül elsőként a JP Morgan Chase tette közzé gyorsjelentését a harmadik negyedévről. A Wells Fargo és a Citigroup még ugyancsak pénteken, a Bank of America pedig hétfőn hozza nyilvánosságra gyorsjelentését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!