Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az USA-ban a nem mezőgazdasági ágazatok termelékenysége a második negyedév során 1,1 százalékkal nőtt, ami ugyan felülmúlja a 0,6 százalékos várakozásokat, ám jóval az előző negyedév során tapasztalt 8,6 százalékos növekedés alatt van. Az amerikai tőzsdéken a makrohír hatására a gyengülő tendencia megfordult, ám a tech-szektor papírjainak árfolyama tovább süllyedt, mivel az Emulex Corp. profit warningja rádöbbentette a befektetőket, hogy a szegmens nyereségkilátásai még meglehetősen bizonytalanok. Ennek megfelelően a Nasdaq technológiai index 0,8 százalékkal 1 306,1 esett, miközben a Dow Jones és az S&P-500 egyaránt 0,4 százalékkal nőtt, 8 745,5, illetve 908,6 pontra. A DJIA ezzel 5,2 százalékot hízott a héten, amire a tavalyi terrortámadások óta még nem volt példa. Az olajszektor a Nemzetközi Energiaügyi Bizottság jelentése nyomán kapott lábra, melyben a testület csökkentette a keresletnövekedésre vonatkozó prognózisát, ráadásul az OPEC-államok 1,5 millió hordóval felül is múlták a júliusi várakozásokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!