Az Natixis prognózisa átlagosan unciánkénti 950 dollárról szól idénre, ami 2,4 százalékkal lenne kevesebb, mint a tavalyi év középértéke - tudatta a Bloomberg. Az ezüst 2 százalékkal nőhet 15 dollárra unciánként, míg a platina 29 százalékkal érhet többet, átlag 1550 dollárt, a palládiumért pedig átlagosan 363 dollárt adhatnak unciánként, ami 38 százalékos növekedés. Az arany jegyzése hétfő délutánra kis mértékben változott New Yorkban, miután korábban egy hónapos csúcsot ért el. A későbbi esést az a befektetői vélekedés okozhatta, hogy a nemesfémvétel akadozhat a dollár erősödése miatt. Az arany áprilisi határidős ára 1105,80 dollár volt unciánként hétfő délután, ami 6,20 dolláros csökkenés. Korábban elérte az 1131,50 dolláros szintet is, ami a legmagasabb érték ebben a hónapban. A dollár kis mértékben változott az euróval szemben, miután már a hatodik egymást követő héten erősödik. Az SPDR Gold Trust, az egyik leghíresebb arany ETF (tőzsdén kereskedett alap) készlete 2,3 százalékkal csökkent idén 1107,6 metrikus tonnára, miután 45 százalékot nőtt 2009-ben. Az arany ára rekord értékre, unciánként 1227,50 dollárra kúszott föl tavaly, ami 24 százalékos növekedése, míg a dollár 2,4 százalékot veszített értékéből. Alig változott az olajjegyzés A kőoalaj ára kis mértékben változott, míg a nap folyamán korábban 0,5 százalékos csökkenést is mértek. Az olaj márciusi határidős jegyzése 11 centtel 79,92 dollárra emelkedett hordónként a tengerentúli tőzsdén pénteken fél öt körül. A feketeolaj ára korábban 79,45 dolláros szintre is visszaesett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!