A kockázatvállalási kedv ismételt erősödésével kezd visszatérni a bizalom a közép-európai devizák iránt is: pénzteken a zlotynak volt nagyon jó napja, ma pedig a forint erősödik tovább intenzíven. Az euró/forint kurzus 263-ra jött le, ez a szint viszont kemény dió lesz, korábban már többször megfogta a forint erősödését.

A befektetők díjjazzák a forint elmúlt hetekben mutatott jó viselkedését, a legnagyobb görög riadalomban sem gyengült túlságosan, ezért most visszasúlyoznak - mondta Ötvös Mihány a CIB senior deviza üzletkötője. Amennyiben sikerülne a 262,80-as szintet leküzdenie, technikai alapon 260,50 forint jelentené a következő megállót, utána pedig a 257,80-258 forintos euróárfolyam is elérhető lenne - tette hozzá.

A devizapiacok nyugodtak, az euró/dollár 1,45 fölött ingadiozik, s a svájci frank is tartja a múlt héten elért viszonylag gyengébb szintjét: az euróval szemben 1,23 és 1,2330 között ingadozik.

A svájci frank egysége 214 forint, egy dollár pedig 181,30 forint a bankközi devizapiacon.

 

 

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!