A szerda reggeli forintkereskedés a magyar deviza további erősödését hozta; a nap folyamán nem várhatóak nagy hírek, tegnapról pedig a Fed monetáris lazítással kapcsolatos terveiról szóló spekuláció jó hangulatba ringatta a piacokat, és felhúzta az euró dollárral szembeni árfolyamát, ami jót tett a forintnak – mondta a Napinak Kolba Miklós, az ING devizaüzletágának vezetője. Kolba szerint azonban félő, hogy amilyen hamar elfelejtette a piac rossz híreket, ugyanilyen hamar válthat pesszimizmusba a mostani jó hangulat; a jelenlegi trendcsatorna alapján azonban elképzelhető, hogy a nap folyamán 280 alá is benéz a forint. Szerda reggel fél tízkor az euróval 280,9 forintos, a dollárral 216,0 forintos, a svájci frankkal pedig 215,5 forintos középárfolyamon kereskedtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!