Nagy az öröm a világban, mivel a görög választásokon kormányképes többségbe került az eddig kormányzó, mentőcsomagot támogató koalíció, így hétfőn mindenhol, itthon is pluszos nyitás várható - írta Balásy Zsolt, az MKB Bank elemzője reggeli előrejelzésében. Hozzátette, hogy a német DAX index a várakozások szerint 1,6 százalékos plusszal nyit, az euró/forint árfolyam pedig 290 alá "készül".

Az elemző szerint ugyanakkor az látszik, hogy hosszabb távon ezzel semmi nem oldódott meg Görögországban, a szavazók csupán 40 százaléka állt a kormány mögé, tehát félő, hogy a további megszorítások társadalmi támogatottsága nem lesz elég ahhoz, hogy néhány hónap múlva ne kerülhessenek megint a címlapokra a görögök.

Nagy Bertalan, az Equilor Zrt. vezető befektetési tanácsadója szintén azt emelte ki, hogy a választási eredményből ugyan nem látni, hogy a görögországi helyzet megoldódott volna, de mindenesetre a pozitív kimenetel ahhoz elég lesz, hogy hétfőn emelkedjenek a piacok. Ennek alapján a szakértő a magyar tőzsdén erős emelkedést vár, aminek az OTP lesz a nyertese.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!