Jöhet a drámai forint gyengülés?

A múlt heti események nagymértékben gyengítették az eurót, amire a hétvégi Monti bejelentés is rátett még egy lapáttal.
Deák Bálint, 2012. december 10. hétfő, 16:47
Fotó: Napi.hu

Mario Monti, aki a pénzpiacok szemében a komoly gondokkal küzdő Olaszország strukturális és fiskális megreformálásának elkötelezett élharcosa, lemondott. A miniszterelnök távozásával egyidőben Berlusconi jelezte, hogy indulni kíván a megüresedett posztért. Nehéz lenne azt mondani, hogy a két hír bármelyike erősítené az eurót - véli Kerékgyártó Imre, a Commerzbak devizaüzletágának osztályvezető-helyettese.

A tengerentúlról pénteken a várakozásokat messze felülmúló NFP adat érkezett, így a dollárerősödés folytatására minden esély megvan a szakértő szerint. Így nem is meglepő, hogy hétfőn délutánra az euró/dollár keresztárfolyam 1,293 környékén forgott, stabilizálva magát az 1,30-as szint környékén. Igaz, napközben ennél alacsonyabban 1,29 alatt is járt az árfolyam.

A dollár erősödése gyengítheti a forint árfolyamát is. A forint lassú gyengülése így folytatódhat, bár ebbe beleszólhat a keddi magyar inflációs adat is. Mindenestre hétfőn drámai gyengülés nem volt, délután egy euróért 283 forintot kellett adni. A dollár egysége hétfőn este 219 forintot, a franké 234,60 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bogar511, 2012.12.10 18:48

Károgó varnyak, sikongatva futkosó patkányok, visítozó disznók.
Orwell Animal farmból.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Vote, 2012.12.10 18:04

Március óta ezt a vészmadárkodás olvasom itt. Csődbe megyünk, összeomlik a forint...
Hihetetlen számukra, hogy nem az mszp van hatalmon, hogy az első szellő csődbe döntde az országot.

Már nem azt látják a befektetők, hogy növekszik az adósságráta és 9% a hiány.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html