Az ajánlat árfolyama nem lehet kevesebb, mint az elmúlt száznyolcvan nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára, mely jelenleg 418 forint. Az ajánlat hivatalos közzétételéig ez az összeg minden bizonnyal még csökken valamelyest, ám értéke feltehetően bőven meghaladja majd a jelenlegi 350 forintos tőzsdei árat - azaz az ajánlatra spekulálva másfél hónap alatt közel húsz százalékos haszonra tehetnénk szert. Persze a kockázatok egyáltalán nem elhanyagolhatók. Egyrészt az ajánlatot a PSZÁF-nak is jóvá kell hagynia, mely legalább tíz napba telik, ám ha hibát talál a felügyelet, vagy hiánypótlásra van szükség, úgy akár sokkal több időt is igénybe vehet, ami az ajánlati ár csökkenését eredményezi, másrészt - figyelembe véve a cégnél az elmúlt időben meglehetősen döcögve haladó beruházásokat - egyéb meglepetések is érhetik az egyszeri spekulánst. A cég közgyűlésén Rényi Gábor is azt tanácsolta a Genesis tulajdonosoknak, ne fogadják el a nyilvános ajánlatot, a volt elnök szerint ugyanis a könyvkereskedelem és a napelem-gyártás után most a bányászattal megpróbálkozó társaság részvényeinek árfolyama várhatóan emelkedik majd.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!