Jöhet az emelkedés?

Megfordulhat szerdán az elmúlt napok csökkenése a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a megkérdezett elemzők szerint.
MTI-Eco, 2012. szeptember 19. szerda, 08:58
Fotó: Napi.hu

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője elmondta: pozitív nyitásra és a nap folyamán emelkedésre számítanak. A szakember szerint már kedden látszott napon belül a fordulat - bár a BUX még negatívban zárt -, és ez az emelkedő tendencia folytatódhat. Hozzátette, a nemzetközi hangulat semleges, kedden a nemzetközi piacok sem tudtak nagy mozgást mutatni, de az ázsiai piacok már jól teljesítettek.

Szintén pluszos nyitást vár Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház Zrt. kereskedelmi igazgató-helyettese, aki szerint a folytatásban a nemzetközi hangulathoz hasonlóan a hazai tőzsdén is kivárásra lehet számítani. A nap folyamán, illetve a következő napokban érkező hírek határozhatják majd meg a kereskedés irányát; a szakember szerint a piacban jelenleg megvan a dinamika, de szükségesek a pozitív megerősítések.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK