Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház Zrt. kereskedelmi igazgató-helyettese elmondta: a nemzetközi piacok estek az elmúlt napokban, aggodalmak vannak a világgazdaság növekedési kilátásaival, illetve az európai adósságválsággal kapcsolatban, így inkább a kockázatkerülés jellemzi a befektetőket. A negatív nemzetközi hangulatra a magyar tőzsde is reagál majd a szerdai kereskedés során, de a nap végére stabilizálódhat a piac.

Az elmúlt napok eladói nyomása valószínűleg a hazai piacokon is érzékelhető lesz - fogalmazott Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája. A szakember szerint az OTP már a múlt héten "előreszaladt" ezen a téren, így talán tompább hatása lesz a rossz hangulatnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!