A tegnapi délután több makrogazdasági hír is napvilágot látott az USA-ban:
Kedden a Conference Board index került publikálásra, mely szerint júniusban tovább nőtt a fogyasztók pesszimizmusa az USA-ban. A mutató értéke 64,9 pontról 62 pontra csökkent, a várt 64 ponttal szemben.

Szintén a tengerentúlról érkező adat volt az S&P Case-Shiller lakásár statisztika, mely szerint áprilisban, éves szinten a várt 2,5 százalék helyett 1,9 százalékkal csökkentek a lakásárak a 20 legnagyobb amerikai városban, havi szinten pedig már emelkedés tapasztalható.

A befektetők kiemelt figyelemmel kísérik a holnapi napon kezdődő Európai Uniós csúcsot, ahol a terítéken egy szorosabb fiskális integráció illetve egy esetleges bankunió lesz.

Az irányadó ázsiai indexek közül a tokiói Nikkei 0,2 százalék, a Shanghai Composite 0,3 százalék, míg a hongkongi benchmark, a Hang Seng 1 százalék fölötti pluszban áll.

A fogyasztói cikkeket gyártó vállalatok jól teljesítettek Ázsiában. A Prada spA  3,7 százalékot, a Chow Tai Fook Jewellery Group Ltd 5,2 százalékotot rallizott, miután az éves beszámolójában profit-emelkedést jelentett be.

A japán kiskereskedők szintén jól teljesítettek miután a kormány a fogyasztási adóban a keddi nap folyamán változtatásokat hagyott jóvá. A Fast Retailing Co.4,9 százalékkal, az Aeon Co.1,1 százalékkal került feljebb.

A vesztesek között van a Hyundai Motor Co 4,2 százalékkal, mert a Reuters információi szerint a vállalatnál a munkások egy esetleges sztrájkot helyeztek kilátásba.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!