Az irányadó távol-keleti indexek közül a japán Nikkei 1,9, az ausztrál S&P ASX 200 2,7, a dél-koreai Kospi 3,3 százalékkal került feljebb, miközben a kínai Shanghai Composite jelenleg 2,1 százalékos pluszt mutat.

A jó hangulatot az európai megoldásba vetett bizalom mellett egy kedvező kínai makroadat is segítette. A HSBC kínai beszerzési menedzser indexe ugyanis 5 hónapja nem látott magasságokba emelkedett októberben (49,9 pontról 51,1 pontra nőtt), mely így újra a növekedés irányába mutat.

A kedvező kínai adat és a várt uniós megegyezés hatására a réz is hevesen emelkedett (jelenleg +3,2 százalék), mely jót tett az alapanyagszektornak. Az ausztrál kereskedésben a BHP Billiton 3,2, a Rio Tinto 4,9 százalékot ugrott.

Az erős jen ellenére a japán exportőrök is fellélegeztek a mai megpattanásban, míg a kínai bankok is jelentősebb 2-9 százalékos erősödést mutattak az ázsiai kereskedésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!