A nemzetközi piacokon tapasztalt öröm a görög választási eredmények felett, nyitás után nem sokkal már 250 pontot meghaladó emelkedést eredményezett a BUX indexben, a kereskedés első óráját követően azonban már lanyhult az optimizmus, negyed tizenegykor már csak fél százalékos emelkedést mutatott a vezető index, s 17 359 ponton járt. A Mol ugrott eddig a legnagyobbat, az olajrészvény árfolyama 1,1 százalékos pluszban jár, 16 340 forinton. Az OTP 0,6 százalékkal drágult, 3570 forintra, a Magyar Telekom viszont 0,6 százalékkal esik, 454 forintra. A Richter 130 forinttal, 36 630 forintra drágult, az Egis 14 580 forinton stagnál. 2 százalékkal, 501 forintra ugrott az FHB árfolyama, az Estmédia 7,5 százalékkal ugrott meg, 42 forintra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!