Jókedvűen várja a forint a keddet

Már a nap elején lehetett érezni, hogy egy erősebb rally lehet hétfőn a forint piacán - mondta el Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci kereskedője a Napi Gazdaság Online-nak.
NAPI, 2011. február 28. hétfő, 16:34
Fotó:

A 272 forint feletti szintekről a nap végére 271 forint alá is benézett a hét első napján az euró. A forint jó szereplésének a hátterében több ok is áll. Egyrészt jelentős optimizmus van a piaci szereplők részéről a kedden várható magyar reformcsomag bejelentéssel kapcsolatban - mondta Ruzsonyi. E mellett a nemzetközi pénzpiacokon is jó hangulat uralkodik, mivel csökkent a félelem az afrikai események miatt.
Ruzsonyi szerint azonban nem árt az óvatosság a forint piacán, mert a mostani szintekhez képest jelentősebb erősödés már csak akkor képzelhető el, ha nagyobb pozitív meglepetést tartogat a kormány csomagja.
Az euró/dollár keresztárfolyamban az euró erősödését a 1,3850 környéki ellenállást fogta meg, így a nap végére egy kicsit lejjebb jött az árfolyam.
Ennek megfelelően a dollárt 196 forintért, a svájci frankot 211,25 forintért adták hétfőn délután.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK