A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 1,41 százalékkal, 16 110,08 pontra csökkent csütörtökön. Az S&P 500-as mutató 1,17 százalékkal, 1846,40 pontra süllyedt. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 62,pedig 1,46 százalékkal, 4260,42 pontra esett.

Továbbra is egyértelműen a kínai gazdaság gyengélkedése és az ukrajnai helyzet felelős a pesszimista amerikai befektetői hangulatért. A nemzetközi híreket nem tudták ellensúlyozni a csütörtöki amerikai gazdasági adatok. Hiába csökkent 315 ezerre az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az elmúlt héten, és hiába nőtt februárban 0,3 százalékkal a kiskereskedelmi forgalom, ez kevés volt a befektetői bizalom helyreállításához.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!