Megfelelt a várakozásoknak a Zwack Unicum negyedéves gyorsjelentése. A társaság a tavalyi év hasonló időszakához képest (a Zwack üzleti éve márciustól márciusig tart, így ez a jelentés most valójában az első negyedévet jelenti) 1 százalékos adózotteredmény-növekedést tudott felmutatni, igaz, az üzemi eredmény szintjén ugyanekkora csökkenést volt kénytelen elkönyvelni. A javulás a pénzügyi eredménynek köszönhető, mivel a társaság a tavalyi év hasonló időszakában kisebb készpénzállománnyal gazdálkodott. A mostani javuláshoz a több készpénz mellett a magasabb kamatok is hozzájárultak. A társaság elsősorban a kommersz termékek piacán tudott javítani, a minőségi termékek szinten maradtak, a prémium termékek értékesítése viszont kismértékben visszaesett. Ez ugyanakkor csupán időleges hatás, mivel az idén a húsvét az előző negyedévet gazdagította, az emiatt mutatkozó látszólagos elmaradás főleg a prémium termékek piacán volt jelentős. A társaság ugyanakkor közel 10 százalékkal tudta növelni exportját, főleg Romániába az Unicum és Szlovákiába a Vilmos kivitelét. Jelentős csökkenés mutatkozott az eredménytartalékban is, ez azonban annak köszönhető, hogy az idei üzleti évben a tavalyi év után kifizetett osztalékot már az első negyedévben levonták, így a csökkenés a bázisidőszakhoz képest jelentős, a későbbiekben azonban a megszokott szint áll vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!