Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) jelentése szerint az intézmény által meghirdetett 50 milliárd forint értékű, 3 havi lejáratú kincstárjegyre az elsődleges forgalmazóktól több mint 131 milliárd forint értékű ajánlat érkezett a keddi aukción. Az ÁKK a nagyarányú érdeklődésre tekintettel 60 milliárd forint értékű állampapír kibocsátása mellett döntött, 5,48 százalékos áltagos hozam mellett. Az újonnan kibocsátott kincstárjegyek hozama 5 bázisponttal alulmúlta az előző, szeptember 7-iki aukción elértet (ekkor is a keddihez hasonlóan alakult az aukció mind az ajánlattömeget, mind a kibocsátás mértékét tekintve), s 2 bázisponttal alacsonyabb volt az állampapírok másodpiacán az adott lejáratnál elért hétfői benchmark rátánál is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!