A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,06 százalékos, a részvények szélesebb körét felölelő S&P 500 index 0,08 százalékos, a technológiai papírok Nasdaq Composite indexe pedig 0,13 százalékos növekedéssel kezdte a kereskedést - írta az MTI.

A hétfői tengerentúli tőzsdenyitáskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 10 cent emelkedéssel 57,85 dolláron állt.

Ugyanekkor Londonban a FTSE100 index 0,08 százalék, Párizsban a CAC40 index 0,63 százalék, a frankfurti DAX pedig 0,18 százalék pluszban volt.

Erősödéssel zártak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói: a DJIA 0,71 százalék, a Nasdaq 0,36 százalék, az S&P 500 index pedig 0,51 százalék emelkedéssel fejezte be a hetet.

Címlapkép forrása: Shutterstocks.com

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!