A BÉT irányadó indexe közel 300 pontos veszteséggel indította a kereskedést, majd egy sikertelen délelőtti ostrom után délután átvitte az előző napi záróértéke által képzett ellenállási szintet. A mutató a zárószakasz eladási hajrájában újra a negatív tartományba süllyedt, s végül 21 344,89 ponton, 0,1 százalékos mínuszban zárt pénteken. A blue chipek közül egyedül az OTP árfolyama emelkedett miután a bankpapírra két vételi ajánlat is érkezett a nap folyamán. Egyrészt az ING elemzői javították tartásról vételire az OTP részvények megítélését, 4290-ről 6700 forintra emelve azok célárát, másrészt a Goldman Sachs vette fel, rögtön vételi ajánlással a portfóliójába a hazai blue chipet, 7565 forintos célárral. A bankrészvény nyitásban még 5455 forintot ért, a kereskedést azonban már 5660 forinton fejezte be, ami 1,4 százalékos drágulást jelent csütörtökhöz képest, közel 13 milliárd forintos - az elmúlt napokhoz képest magas - forgalom mellett. A Mol hiába ingadozott a nap nagy részében a pozitív tartományban, a zárószakaszban 0,9 százalékot veszített értékéből, s így 17 350 forinton végzett. Az olajpapír forgalma kevesebb, mint 3 milliárd forint volt. A Magyar Telekom jegyzése délután egészen 706 forintig süllyedt, majd innen a zárószakaszban egy forinttal feljebb húzták, ami így jegyzése "csak" 1,8 százalékkal múlta alul előző napi záróértékét. A Richter alig több mint 1 milliárd forintos forgalom mellett 0,2 százalékkal értékelődött le, így 41 500 forintot ért a befektetőknek a nap végére. A délutáni - rövid ideig tartó hegymenet során mindössze 41 920 forinton is cserélt gazdát. Szektortársát, az Egist is beterítette a zárószakasz eladási hulláma - a kisebb gyógyszerpapír előző napi záróárának szintjén, 19 205 forinton végzett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!