Mivel fontos makrogazdasági adat közlése nem várható, hétfőn a pozitív nemzetközi hangulat határozhatja meg leginkább a magyar tőzsde irányát. Az elemző szerint az emelkedést a Mol vezetheti. Az olajipari papír pénteken két százalékot erősödött, és ez a trend hétfőn folytatódhat - mondta Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője, aki szerint az OTP-re is érdemes kiemelten figyelni.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy az optimista hangulat az Egyesült Államokban a kormányzati leállás ellenére sem változott, az amerikai részvények raliztak, s ez a jó hangulat a BUX esetében is vezetheti a hétfő reggelt. Szerinte a vezető részvények mozgása továbbra is széttartó lehet. (Meg se nyekkent hétfő reggel a forint.)

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 357,97 pontos, 0,90 százalékos emelkedéssel, 40 021,89 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 8,3 milliárd forint volt. A Mol 64 forinttal, 2,11 százalékkal 3098 forintra erősödött, 2,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 60 forinttal, 0,55 százalékkal 10 970 forintra nőtt, forgalmuk 4,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,64 százalékkal 473,50 forintra emelkedett, forgalma 175,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,15 százalékkal 6700 forintra nőtt, a részvények forgalma 953,3 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!