A társaság féléves jelentése szerint a cég nettó árbevétele éves összevetésben 41 százalékkal, 3,426 milliárd forintra nőtt az első hat hónapban - írja az MTI.

Az árbevételen belül idén és 2021 első fél évében is a bérbeadásból származó és üzemeltetési díj bevételek adták a legnagyobb részt: 2022 első fél évében 2,5 milliárd, egy évvel korábban 1,744 milliárd forintot. Ez a növekedés főként a bérleti szerződésekben rögzített bérleti- és üzemeltetési díjemeléseknek és új, jobb feltételű szerződéseknek volt köszönhető.

A társaságnál a befektetési célú ingatlanok állománya 2022 első fél évében csaknem 4 milliárd forinttal, 67,7 milliárd forintra nőtt a 2021. december 31-i állapothoz képest, amely a portfólióban levő ingatlanok valós értékében történő emelkedésnek és az ingatlanokon végzett beruházásoknak volt köszönhető.

Öt százalék feletti részvényesek

- PIÓ-21 Kft. (Schmidt Mária történész és gyerekei, köztük Ungár Péter LMP-s képviselő) - 64,02 százalék.
- Saját részvény - 12,31 százalék.
- Takarékbank Zrt. - 9,99 százalék.

A második fél évben a BIF egyebek mellett a stratégiájába illeszkedő akvizíciós lehetőségek felkutatására, az akvizíciók lebonyolítására fókuszál és arra, hogy ezeket az ingatlanokat be tudják illeszteni a jövedelemtermelő portfólióba.

Mindezek mellett a társaság számára kihívást jelent az aktuális koronavírus-helyzet kezelése, valamint az orosz-ukrán háború és a kapcsolódó nemzetközi szankciók rövid, illetve hosszú távú gazdasági hatásának vizsgálata a teljes portfólióra - áll a tájékoztatásban.

A BIF részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír ára kedden délután 2,68 százalékkal, 230 forintra emelkedett, az elmúlt egy évben a legmagasabb értéke 316, a legalacsonyabb 199 forint volt - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!