A június végével záródott hat hónapban a cég bevétele 9,27 milliárd kuna (1 kuna 47,79 forint) volt, 31 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A fél évben 534 millió kuna adózott eredményt ért el, szemben az egy évvel korábbi 965 millió kuna veszteséggel.

A cég közleményében egyebek között arról írt, hogy tovább javult a külső környezet, ami kedvezően hatott az INA üzleti eredményeire. Ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy még nincs vége a pandémiának.

2021 első hat hónapjában az adó- és kamatfizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredmény (EBITDA) 1,2 milliárd kuna volt.

Az INA 49,08 százaléka a Molé, a magyar olajtársaság rendelkezik az irányítói jogokkal is a vállalatban. A cég 44,84 százaléka a horvát állam tulajdona.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!