Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szeszes italokat gyártó és forgalmazó társaság a 2014. április-decemberi időszakban 19,44 milliárd forint bruttó árbevételre tett szert, a jövedéki adóval csökkentett nettó értékesítése pedig 11,58 milliárd forint volt, ami 12 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi azonos időszakit. A három negyedéves adózott eredmény 2,263 milliárd forint volt a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült tőzsdei jelentés szerint.

A 2014-es év utolsó negyedévében a belföldi nettó árbevétel 24,4 százalékkal nőtt. A jelentős növekedést a népegészségügyi termékadónak az égetett szeszes italokra való kiterjesztésével magyarázza a jelentés. A 2015. januártól érvényes adónem a Zwack szerint akár 20-30 százalékos polci áremelkedést is okozhat, emiatt a társaság több kereskedelmi partnere ezekből a termékekből 3-5 havi készletet is vásárolt a múlt év utolsó hónapjaiban.

Mindezek következtében a következő két naptári negyedévben kisebb árbevétellel számol a társaság, ugyanakkor a jelenlegi, 2015. március 31-én záruló üzleti évének célkitűzéseit továbbra is teljesíthetőnek ítéli.

A Zwack export értékesítése 16,3 százalékkal nőtt, 1,228 milliárd forintot tett ki az üzleti év első három negyedévében. Megjegyzik, hogy Kínába is sikerült értékesíteni egy nagyobb Unicum szállítmányt az év végén.

A Zwack részvényeit a BÉT standard kategóriájában jegyzik. A papírok a csütörtöki kereskedést az előző napival megegyező árfolyamon, 15 100 forinton zártá. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 15 900, a legalacsonyabb 12 160 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!