Az átlagos hozam 4,03 százalékra esett a december elsején tartott aukción kialakult 5,28 százalékról. A kereslet 3,1-szeres volt szerdán az állampapírokra. Az idén eddig tartott állampapír-kibocsátások azt jelzik, hogy Portugáliának nem okoz gondot az adósságpapírok elhelyezése a jelentősre duzzadt államadósság ellenére. Elemzők számításai szerint Portugáliának 4,5 milliárd eurót kell visszafizetnie a kifutó kötvények után 2011 első negyedévében, és összesen 9,5 milliárd eurót az idei év egészében. A portugál kormány azt vállalta, hogy idei GDP-arányos államháztartási hiányát 4,6 százalékra szorítja le a tavalyi 7,3 százalékról, részben a közalkalmazottak bérének a csökkentésével, illetve adóemelésekkel. 2009-ben a deficit 9,3 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!