Az emelkedést a bankrészvények vezetik: a kedvező eredményekről beszámoló holland ING 5 százalékot drágult, a francia AXA biztosítóhoz hasonlóan, amely ugyancsak ma publikálta negyedéves eredményeit. A Münich Re AG két százalékos pluszban kezdte a kereskedést.

Az európai piacokat lefedő Stoxx Europe 600 index 0,62 százalékos pluszban áll, a német DAX-30 egy százalékot, a CAC-40 1,1 százalékot emelkedett, a londoni FTSE-100 pedig 0,3 százalékos pluszban van. A brit piacon a Lloyds gyorsjelentését fogadták pozitívan a befektetők, a részvény egy százalékot emelkedik. A Randgold Resources Ltd. és az Unilever papírjai is 4,5 százalékos ugrással kezdték a csütörtöki kereskedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!