Januárban járt utoljára az 1,30-as keresztárfolyam alatt az euró/dollár értéke, amelyet szerdán tartósan átvitt a rossz nemzetközi hangulatban. A dollár így nagyon sokat erősödött novemberben és decemberben, hiszen október végén még 1,42 felett járt a keresztárfolyam. Az 1,298 körüli érték 0,5 százalékos dollár erősödést jelentett.

A forint és a régiós devizák ennek ellenére jól tartották magukat szerdán, hiszen a szokások ellenére mindegyik erősödni tudott az euróval szemben. Fordult viszont a kocka abban az értelemben, hogy a forint lett az erősödés élharcosa. A magyar deviza árfolyama 304 forint alatt forgott egy picivel délután, ami 0,5 százalékos erősödést jelentett. Ezzel szemben a zloty és a cseh korona 0,3 illetve 0,1 százalékot erősödött. A svájci frankkal szemben 246,50 forinton állt a forint jegyzése, ami 0,3 százalékkal erősebb forint árfolyamot jelentett. Így egyedül a dollár volt az amely 0,2 százalékot erősödött a forinttal szemben, ez 235 forint közelében lévő árfolyamot jelentett.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!