Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az elemzői várakozásokat meghaladó eredménnyel zárta az első negyedévet a Magyar Telekom. A társaság 22,172 milliárd forint nettó eredményt ért el, 39,5 százalékkal többet az egy évvel korábbi 15,899 milliárd forintnál - derül ki a vállalat gyorsjelentéséből. A szakértők 20,6 milliárd forint profitot vártak. Az árbevétel 0,9 százalékkal, 162,64 milliárd forintra nőtt. Az elemzők ennél többet, 163,272 milliárd forintot vártak. A vártnál magasabb nyereség hátterében az áll, hogy az átszervezéseknek és a létszámcsökkentéseknek köszönhetően 3,9 százalékkal javult a társaság EBITDA eredménye - mondta Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató. Növelte a bevételt és a profitot több magyarországi és macedón ingatlan értékesítése is, ezekből 2 milliárd forint került a cég kasszájába.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!