A négy év futamidejű kötvények kamata 350 bázisponttal (3,5 százalékponttal) haladja meg a 2014/C sorozatú referencia államkötvények hozamát. A kötvények névértéke 100 000 forint, a minimális kibocsátás 100 millió forint össznévérték. A társaság maximum kétmilliárd forint értékben fogad el jegyzést a szeptember 27-én kezdődő és október elsején délig tartó jegyzési időszakban. A tőketörlesztés a futamidő végén egy összegben történik. A forgalmazással az RFV az Equilor Befektetési Zrt.-t bízta meg. Az energetikai beruházásokkal foglalkozó RFV Nyrt. szeptember 17-i közgyűlése összesen 10 milliárd forint össznévértékű kötvényprogramról döntött. A tervek szerint a kötvényprogram a társaság hosszú távon is fenntartani kívánt finanszírozási forrása lesz az üzletfejlesztésre és az új projektek megvalósítására. A kötvényeket több jegyzési periódusban, alapvetően a projektek beruházási igényeihez igazodva hozzák forgalomba. Az RFV szeptemberben két nagy projektet jelentett be: Zilahon négy év alatt 9 milliárd forintot, Marosvásárhelyen pedig öt év alatt 6,5 milliárd forintot fektet be a távfűtési rendszerekbe. Az energetikai beruházásokkal foglalkozó RFV 2010 második negyedévében a nemzetközi számviteli szabvány szerint (IFRS) megduplázta konszolidált bevételét, ami 2,65 milliárd forintot tett ki. Az adózott profit az előző év hasonló időszakához képest háromszorosára, 483 millió forintra nőtt. A társaság az év egészére 2,294 milliárd forint kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereséget (EBITDA) vár, amiből az első félévben 781 millió forint teljesült. Ez megfelel az időarányos tervnek és a bázisérték kétszeresét teszi ki - az augusztus közepén közzétett gyorsjelentés szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!