Jól fogadta a piac az OTP számait

Erősödéssel kezdte a pénteki kereskedést a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, mely az OTP vezetésével emelkedik. A bank hajnalban a várttól elmaradó negyedik negyedéves számokat tett közzé, azonban a jelek szerint a befektetők így is látnak fantáziát a papírban.
Beke Károly, 2013. március 8. péntek, 09:37
Fotó: Napi.hu

A pénteki nyitás után 19 193 pontig kapaszkodott a BUX index, ez 0,6 százalékkal volt magasabb a csütörtöki záróértéknél. A forgalom csak az OTP miatt magasabb az átlagosnál, a bankpapírok fél óra alatt már 2 milliárd forint értékben cseréltek gazdát.

A vezető részvények közül éppen a hajnalban jelentő bank jár az élen, a várttól elmaradó eredmények ellenére 1,3 százalékkal 4900 forintig drágultak. A Mol eközben 0,1 százalékkal 17 600 forintig kapaszkodott fel, míg a Magyar Telekom 409 forintos árfolyama két forinttal volt magasabb a csütörtökinél.

A gyógyszergyártók közül a Richter 0,4 százalékos erősödéssel kezdte a napot, így 34 950 forintba került, míg az Egis 18 800 forintos ára 0,2 százalékkal volt magasabb a tegnapinál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK