Jól fogadták az amerikai tőzsdék Trump beiktatását

Optimista hangulatban köszöntötték Donald Trump beiktatását az amerikai tőzsdék, de miután elkezdődött az új amerikai elnök beszéde kissé meginogtak az indexek.
portfolio.hu, MTI, 2017. január 20. péntek, 22:45
Fotó: Reuters

A nap vége felé közeledve nem sokat változott a helyzet, mérsékelt emelkedésekkel fejezték be a kereskedést az irányadó amerikai indexek. A Dow 0,5 százalékot, a Nasdaq 0,3 százalékot, az S&P 500 pedig 0,3 százalékot emelkedett - írta a Portfolio.hu.

A WTI 2 százalékos emelkedéssel, 52,42 dolláron búcsúztatta a napot.

A befektetőket jobb kedvre derítette, hogy a pénteken ismertetett negyedéves vállalati gyorsjelentések alapvetően jobbak voltak a vártnál. Elemzők szerint hangulatjavító volt Donald Trump elnöki beiktatása is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK