Bár a vállalat árbevétele organikusan növekedett, a kedvezőtlen irányú devizapiaci mozgások miatt az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest kevesebb bevételt jelentett. A részvények a nyitás előtti kereskedésben erősödnek.  Árbevétel és egy részvényre jutó nettó eredmény soron is várt feletti számokat tett közzé a Pepsi a szerdai amerikai kereskedés előtt.

Bár organikusan 5 százalékkal nőtt a Pepsi árbevétele az utolsó negyedévben az előző év azonos időszakához képest, összességében mégis 1 százalékos csökkenésről számolt be a vállalat, miután az erős dollár 6 százalékponttal mérsékelte a tényleges bevételnövekedést.

Az organikus növekedést a feltörekvő illetve fejlődő régiók húzták, itt 10 százalékos volt az árbevétel-emelkedés üteme, a devizahatások miatt ugyanakkor ténylegesen már 4 százalékkal estek a bevételek (különösen az orosz és venezuelai fizetőeszköz zuhanása miatt).


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!