BUX
39138

Jól fogy a Pepsi, de így is kevesebb a bevétel

A Pepsi a negyedik negyedéves gyorsjelentésében várt feletti árbevételről és egy részvényre jutó eredményről számolt be.

portfolio.hu, 2015. február 11. szerda, 14:21

Bár a vállalat árbevétele organikusan növekedett, a kedvezőtlen irányú devizapiaci mozgások miatt az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest kevesebb bevételt jelentett. A részvények a nyitás előtti kereskedésben erősödnek.  Árbevétel és egy részvényre jutó nettó eredmény soron is várt feletti számokat tett közzé a Pepsi a szerdai amerikai kereskedés előtt.

Bár organikusan 5 százalékkal nőtt a Pepsi árbevétele az utolsó negyedévben az előző év azonos időszakához képest, összességében mégis 1 százalékos csökkenésről számolt be a vállalat, miután az erős dollár 6 százalékponttal mérsékelte a tényleges bevételnövekedést. Az organikus növekedést a feltörekvő illetve fejlődő régiók húzták, itt 10 százalékos volt az árbevétel-emelkedés üteme, a devizahatások miatt ugyanakkor ténylegesen már 4 százalékkal estek a bevételek (különösen az orosz és venezuelai fizetőeszköz zuhanása miatt).