Az ÁKK a 2009. december 30-án lejáró D091230 6 hetes diszkont kincstárjegyet hirdette meg az előző aukciókkal megegyező, 40 milliárd forintos összegben. Az elsődleges forgalmazók 154,701 milliárd forint értékben tettek ajánlatot a múlt heti 163,918 forinttal szemben. Az ÁKK a meghirdetettnél magasabb, 50 milliárd forintos összegben fogadott el ajánlatokat és bocsátott ki kincstárjegyet. A korábbi aukciókon az ÁKK a meghirdetett 40 milliárd forintnak megfelelő összegben fogadott el és bocsátott ki 6 hetes kincstárjegyet. A mostani aukción 6,36 százalékos átlaghozam alakult ki, 17 bázisponttal alacsonyabb a múlt heti 6,53 százaléknál - írta az MTI-eco.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!