Az ÁKK a bő háromszoros lefedettség mellett is csak az eredetileg meghirdetett mennyiséget fogadta el az ajánlatok közül 5,16 százalékos minimális és 5,25 százalékos maximális hozamszint mellett. Az átlaghozam 5,24 százalékos lett, ami 11 bázisponttal alacsonyabb a múlt pénteki 3 hónapos másodpiaci referenciahozamnál (igaz az a D110406 jelű papírra vonatkozott) és 1 bázisponttal elmarad a múlt keddi szintén 3 hónapos kibocsátás átlaghozamától.

A mai aukciós átlaghozam, illetve a friss rövid futamidejű határidős kamatláb-megállapodások azt jelzik, hogy a piac döntő többsége nem számol idénre kamatemeléssel a Magyar Nemzeti Banktól, miközben az egyik nagy londoni szereplő - amint arról tegnap beszámoltunk - már nagy esélyt ad egy novemberi kamatemelésnek.

 

Erős volt a kereslet a 3 hónapos kincstárjegyekre


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!