Jól fogytak a Zwack termékek

Növekvő árbevételről és 332 millió forintra hízó negyedéves nyereségről adott számot gyorsjelentésében a Zwack Unicum.
Mezősi Tamás, 2011. november 3. csütörtök, 18:33
Fotó: Napi.hu

A cég a tavalyi júliustól októberig terjedő időszakban elértnél 79,4 százalékkal magasabb profitot termelt idén, forgalma pedig 11,9 százalékkal nőtt. A bővülés elsősorban annak köszönhető, hogy jól fogytak a prémium és a minőségi termékek, valamint emelkedett a nem saját gyártású italok forgalmazásából származó bevétel is. (A kommersz kategória forgalma viszont tovább csökkent).

A jövőbeli teljesítménnyel kapcsolatban viszont bizonytalan a menedzsment, ezért éves eredményvárakozást csak a karácsonyi szezont követően tud majd közzétenni. Az eddigi teljesítmény alapján az éves tervben megfogalmazott 1,6 millió forintos adózott eredmény cél nagy biztonsággal teljesíthető lenne, azonban a hónap elejétől azonban az égetett szeszek a jövedéki adója 5 százalékkal emelkedett, sőt vannak olyan termékek (elsősorban a kommersz italok), ahol 50 százalékos adóemelés lépett életbe.

Így ezen termékek forgalma minden bizonnyal zuhanni fog, ám ennek mértéke megjósolhatatlan. A Zwack eredményének ugyan csupán csekély hányada származik ebből a termékkörből, azonban a jelentős volumencsökkenés méretgazdaságossági veszteségeket is okozhat a társaságnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK